Verzorging van hoofdhuidproblemen met klei, oliën en kruiden

Verzorging van hoofdhuidproblemen met klei, oliën en kruiden

Wie had gedacht dat problemen met de hoofdhuid effectief aangepakt konden worden met natuurlijke ingrediënten zoals leem & klei? Ik stond er eerst ook sceptisch tegenover. Echter, na het zelf te hebben ervaren en toegepast, zie ik de voordelen van het gebruik van leem, klei, oliën en kruiden voor zowel de hoofdhuid als het lichaam.

Tijdens mijn opleiding bij kapperscursussen “Haarvriendelijk” ontdekte ik deze methode al als een behandeling in 2018, en het fungeert tevens als een stapsgewijs plan. Hiervoor gebruik ik de behandelprotocollen.

Hoewel we voor ernstige hoofdhuidproblemen vaak doorverwijzen naar dermatologen of trichologen, zou het zonde zijn deze innovatieve aanpak niet te proberen. Het is een gedetailleerd stappenplan waarmee we in sommige gevallen tot 50% van de hoofd- en huidproblemen kunnen verminderen of behandelen, mits het advies opgevolgd wordt.

Annie Kok heeft een specifiek behandelprotocol ontwikkeld dat wij nu toepassen bij dergelijke hoofdhuidproblemen binnen onze kappersbranche. Dit stelt ons in staat om een persoonlijke behandeling te bieden voor aandoeningen zoals:
– Eczeem
– Psoriasis
– Atopisch eczeem
– Een vette of droge hoofdhuid
– Een gevoelige hoofdhuid (behandeld met klei maar meer ook met oliën).

Elke behandeling begint met een individueel en persoonlijke diagnose in het kapsalon, omdat elke situatie anders is.

Daarnaast integreer ik diverse kruidengebaseerde thee’s, gericht op het voeden en herstellen van de hoofdhuid. De enkelvoudige kruidenthee’s worden gecombineerd met de aangepaste zuiverste klei, plantenoliën, essentiële oliën en andere natuurlijke ingrediënten (Aloë Vera), wat zorgt voor een krachtige basis in deze behandeling. Elk kruid heeft een specifieke functie, zoals de kalmerende effecten van kamille of de reinigende werking van brandnetel of calendula, wat echt geen complicaties geeft.

Toch is een waarschuwing op zijn plaats: experimenteer niet teveel op eigen houtje met essentiële oliën zonder de nodige kennis. Overleg altijd met een dokter of dermatoloog voordat je zelf met deze behandelingen experimenteerd, vooral als je medicatie gebruikt. Vele natuurgeneeskundige professionals kunnen hun expertise aantonen met erkende certificaten.

Wij zijn verplicht onze kennis jaarlijks bij te schaven door hercertificering, zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Sinds ik geconfronteerd werd met mijn moeders’ huidziekte, psoriasis, heb ik mijn kennis verdiept en kan ik verzekeren dat deze natuurlijke protocollen een positief verschil kunnen maken met hoofdhuidproblemen.

Ben je geïnteresseerd in een adviesgesprek op maat? Maak dan een afspraak. Je hoofdhuid zal er baat bij hebben.