Het belang van preventief advies en zorg in haarbehandelingen

Het belang van preventief advies en zorg in haarbehandelingen

Al jarenlang delen we als professionals, de expertise van de experts en ook minnige natuurkappers in natuurlijke en biologische haarverzorging om advies over specifieke diensten en behandelingen door te geven. Dit advies is niet alleen waardevol voor natuurkappers zoals wij, maar ook voor traditionele kappers om problemen te voorkomen. Dit vereist natuurlijk goed opgeleide, gecertificeerde professionals in hun respectievelijke vakgebieden.

Vanuit mijn achtergrond als traditionele kapster lag de focus voornamelijk op technieken en kleuring, zonder echt dieper in te gaan op de oorzaken van problemen die ontstaan door onjuiste behandelingen, diagnoses en toepassingen. De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en in de praktijk heb kunnen doorvoeren, heeft werkelijk een positief verschil gemaakt – en dat voelt geweldig! Niet alleen bij mij, maar ook voor mijn klanten.

“Terug naar de basis,” zoals mijn docent, Annie Kok, zei. Het gaat niet zo zeer wat de klant echt wilt, maar wat nodig is om problemen te voorkomen of wat kan. Dit is juist de kern van preventief en goed advies te verlenen en nabehandelen, ook thuis.

En het beste moet nog komen. We kunnen nu ook gebruikmaken van innovatieve producten die anders zijn dan de traditionele opties. Ze zijn veel natuurlijker, gezonder en beter voor zowel mensen als milieu.

Een goed geïnformeerde persoon is dubbel zoveel waard, zoals het gezegde luidt, ook in deze context. Ik raad iedereen aan dit wel serieus aan te nemen, vooral omdat het om je haar- & huidmicrobioom gaat.

Het doel is om problemen te verhelpen in plaats van te verergeren. Advies wordt soms te makkelijk genegeerd, zeker in deze vernieuwende aanpak, terwijl ik toch altijd alert was op manieren om dingen te verbeteren. Ik heb jarenlang gezocht en onophoudelijk informatie verzameld, niet zonder reden. Ik streefde naar betere, gezondere en milieuvriendelijkere methodes voor de verzorging van de hoofdhuid en zeker die van jou. Dit heb ik nu kunnen bereiken door kapperscursussen van “Haarvriendelijk”.

Ik heb altijd veel geluisterd naar dokters en verpleegkundigen, heb veel geobserveerd, maar ook gevoeld dat het preventief advies, gebruiken van klei, thee en kruiden een waardevolle aanvulling was, ook in de kappersbranche. Dit is ook gebleken uit de opleidingen van kapperscursussen “Haarvriendelijk”.

Leer omdenken naar gezonder.

Bijvoorbeeld: probeer koffie eens te vervangen door thee, synthetische producten door natuurlijke en vlees door vis of vegetarische opties. Stap voor stap maakt dit echt wel een verschil voor je huid, hoofdhuid en je hele lichaam, door de toegevoegde waarden van mineralen , vitamines en voedende ingrediënten.

Preventief handelen is bedoeld om erger te voorkomen, neem nu in ons vak. Bijvoorbeeld onze haarkleuringen: om de porositeit van je haar te verminderen, of om een gevoelige hoofdhuid op een gezondere manier te laten herstellen, ook na chemo.

De plantenkleur:

In sommige gevallen is preventief handelen (advies) zelfs nodig om een plantenkleur optimaal tot zijn recht te laten komen en kleurgarantie te garanderen.

Eerlijk adviseren is iets dat ons in verschillende cursussen altijd is bijgebracht, en voortdurend leren is in ons vak geen luxe, maar een noodzaak. Het gaat tenslotte om professionaliteit, kwaliteit en bijsturen waar nodig, met deze vernieuwende aanpak.

Goede begeleiding in deze innovatieve aanpak, die ondersteund worden door gecertificeerde firma’s en onze protocollen die gericht zijn op je gezondheid en welzijn, heeft zijn waarde nu bewezen. Dit door minnige pioniers in onze kappersbranche.

We kunnen je echt helpen, maar vergeet niet, ook van binnenuit stuur je mee. Voor jou blijf ik me voor de volle 100% inzetten. Hopelijk jij ook?

We kunnen verergering van de hoofdhuid en huid voorkomen, alleen nu jij nog.
Omarm deze mooie, natuurlijke behandelingen! Je zal versteld staan!
Kijk zeker uit naar onze volgende blog over verzorging van huidproblemen met klei, oliën en kruiden.

Groetjes Agna