De reis naar natuurlijke schoonheid: Van bewustwording tot verandering

De reis naar natuurlijke schoonheid: Van bewustwording tot verandering

Herinner je je nog waarom ik deze weg ben ingeslagen? Het was niet zomaar een impulsieve keuze, maar eerder een reactie op de talloze uitdagingen die ik om me heen zag, zowel in mijn kapsalon als in het leven van mijn moeder, die leed aan psoriasis. Cliënten met alopecia en diverse hoofdhuidproblemen vulden mijn salon. Het zette me aan het denken, onderzoekend en zoekend naar een betere aanpak.

Na jaren van reflectie en diepgaand onderzoek, kwam de oplossing eindelijk op mijn pad, zes jaar geleden. Het sluimerde in mijn onderbewustzijn en hield me alert. In 2018 nam ik de stap door een opleiding te volgen bij Annie Kok, waarbij ik mijn eigen middelen en moed investeerde. Tegelijkertijd bleef ik actief in de conventionele kapperswereld. Maar naarmate mijn cursussen vorderden, voelde de traditionele aanpak niet langer in balans.

De puzzelstukjes vielen op hun plaats: de gedrevenheid, zelfstudie, opgedane kennis van natuurlijke methoden, en de wereld van natuurkappers die deze benadering al jaren omarmden. Het was een wereld van verandering die me aansprak, en mijn keuze was snel gemaakt. Het voelde anders, gezonder en logischer.

Wat doet deze natuurlijke benadering met je haar en hoofdhuid? Hoe kunnen we preventief advies benutten? De afgelopen vijf jaar hebben bewezen dat deze aanpak werkt, niet alleen door mijn inspanningen, maar dankzij een heel team van deskundigen. Mensen die om de toekomst geven, die hun steentje willen bijdragen aan het welzijn van kinderen, dieren en het milieu, verdienen alle lof.

Ik ben dankbaar voor de steun van mijn gezin, ouders, klanten, nieuwe collega’s en iedereen die gelooft dat het beter kan. Mijn moeders kracht en geduld waren en zijn een bron van inspiratie. Dit is pas het begin van zelfliefde, iets wat ik haar zo had gegund. Ook bedank ik mijn zus en al mijn klanten die hun toonde met bepaalde hoofdhuidproblemen om dit concept met dezelfde inzet en fierheid verder te zetten en te bouwen aan een gezondere wereld in verandering.

Nu ben ik meer dan ooit de kapster geworden die ik altijd al wilde zijn. Met hart en ziel deel ik graag het verhaal van hoe het allemaal begon, maar dan anders. Met natuurlijke producten, gefundeerde kennis, zachtere behandelingen en een bewuste blik op een wereld in verandering.

Wat kun je verwachten in mijn volgende blogs?

1. Kleuringen en technieken met natuurlijke producten.
2. Preventieve behandelingen.
3. Huidproblemen verzorgen met leem, oliën en kruiden, en waarom deze aanpak effectief is.
4. De impact van synthetische producten op onze huid.
5. De rol van voeding en levensstijl.
6. De connectie tussen emoties en huid- of hoofdhuidproblemen, en waarom de juiste behandeling cruciaal is.

Dank aan iedereen die gelooft in een betere toekomst, en ik kijk ernaar uit om deze reis naar natuurlijke schoonheid samen met jullie voort te zetten.